BÀI TẬP TỔNG HỢP NGỮ PHÁP TIẾNG ANH LỚP 6

     
bài bác tập giờ đồng hồ Anh lớp 6 bao gồm đáp án dưới đây sẽ giúp bạn củng cố lại kỹ năng và nắm được trinh độ của mình.

Làm bài tập là cách cực tốt để củng nuốm lại kỹ năng đã học, giúp các em cố gắng chắc kiến thức và kỹ năng hơn. Dưới đấy là bài tập giờ đồng hồ Anh lớp 6 có đáp án mà những em rất có thể tham khảo để triển khai ở nhà nhé.

Bạn đang xem: Bài tập tổng hợp ngữ pháp tiếng anh lớp 6

*

Làm bài bác tập giờ Anh lớp 6 bao gồm đáp án

Bài tập tiếng Anh lớp 6 bao gồm đáp án

PAPER ONE: READING COMPREHENSION A ( 45 minutes )

SECTION A:

In this section you must choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D against the number of each thành tích 1-20 for the word or phrase you choose.

(20 points)

1. My sister is very fond.................... Chocolate candy.

A. Of B. About C. With D. At

2. I have studied English....................eight months.

A. For B. Since C. By D. In

3. Listen....................our teacher !

A. With B. To lớn C. For D. In

4. There isn’t....................food in the house.

A. None B. No C. Some D. Any

5. He arrives …………………..at six o’clock.

A. At trang chủ B. Home C. In home D. To home

6. Herbert has had his car………………….. 1999.

A. Ago B. Since C. Lớn D. For

7. How long will it....................to get there ?

A. Cost B. Thua trận C. Make D. Take

8. I....................it to you if you don’t have one.

A. Give B. Gave C. Will give D. Would give

9.....................your homework yet ?

A. Did you finished B. Are you finishing

C. Vì you finish D. Have you finished

10. It’s the best book I …………………..read.

A. Have ever B. Had ever C. Will ever D. Can ever

11. He looked very..................when I told him the news.

A. Happily B. Happy C. Happiness D. Was happy

12. She is..................in history.

A. Interests B. Interested C. Interesting D. Being interest

13. Is the Eiffel Tower taller....................Big Ben ?

A. Then B. Than C. As D. Of

14. At school, David was..................anyone else in his class.

A. As clever as B. As clever than C. Cleverer as D. Cleverest

15. She speaks French....................than you.

A. More faster B. More fluently C. Well D. The most fluently

16. It began lớn rain while we…………………..soundly.

A. Slept B. Were sleeping C. Have slept D. Are sleeping

17. She doesn’t lượt thích coffee, does she ?

A. Yes, she doesn’t B. No, she does C. Yes, she did D. No, she doesn’t

18. I won't go to lớn bed …………………..I finish my homework.

A. Until B. When C. While D. Since

19. Is this book ………………….. ? Yes, it's mine.

A. You're B. Yours C. You D. Your

20. …………………..do you come to lớn school ? By bus

A. How B. What C. By D. When

SECTION B:

In this section you will find after the reading passage a number of questions of unfinished statements about the passage, each with four suggested answers or ways of finishing. You must choose the one which you think fits best (10 points)

People usually sing because they lượt thích music or because they feel happy. They express their happiness by singing. When a bird sing, however, its song usually means much more than that the bird is happy. Birds have many reasons for singing. They sing to lớn give information. Their songs are their language.

The most beautiful songs are sung by male (cock) birds. They sing when they want khổng lồ attract a female (hen) bird. It is their way of saying that they are looking for a wife.

Birds also sing to tell other birds lớn keep away. To lớn a bird, his tree or even a branch of tree, is his home. He does not want strangers to lớn come near him, so he sings lớn warn them.

If a bird cannot sing well, he usually has some other means of giving important information. Some birds dance, spread out their tails or make other sings. One bird has a most unusual way of finding a wife. It builds a small garden of shells and flowers.

21. Why vày people usually sing ?

A. They like birds. B. They feel happy.

C. They want lớn tell a story . D. They like studying music.

22. Which birds sing the most beautiful songs ?

A. Birds in a good temper. B. Cock birds.

C. Hen birds. D. Female birds which attract male birds.

VnDoc - sở hữu tài liệu, văn bạn dạng pháp luật, biểu mẫu miễn phí

23. What warnings does a bird sometimes sing ?

A. A warning to keep away. B. A warning khổng lồ come quickly.

C. A warning about the approach of people D. A warning to stop singing.

24. What vị most birds usually vị if they cannot sing well ?

A. Warn other birds to lớn go away. B. Give their information in another way.

Xem thêm: Phân Tích Tình Cảnh Lẻ Loi Của Người Chinh Phụ 8 Câu Cuối, Tình Cảnh Lẻ Loi Của Người Chinh Phụ 8 Câu Cuối

C. Find a wife. D. Fly high in the sky.

25. What is one bird's unusual way of attracting a hen bird ?

A. It dances. B. It spreads out its tail.

C. It searches for a wife. D. It uses shells và flowers to make a garden.

PAPER TWO: USE OF ENGLISH ( 45 minutes )

In this section you must find a word from the box to lớn complete the numbered blanks in the passage below. Use only ONE word for each blank. (15 points)

- used

- on

- afford

- enough

- every

- soon

- wait

- used

-listening

- home

There was once a large, fat woman (26)………………had a small, thin husband. He had a job in a big company và was given his weekly wages (27)………………Friday morning. As (28)………………as he got (29)………………on Friday, his wife (30)………………to make him give her (31)………………his money, & then she (32)………………to give him back only (33)………………to buy his lunch in the office every day.

One day the small man came home very excited. He hurried into the living room. His wife was (34)………………to the radio and eating chocolates there. " You'll never guess (35)………………happened lớn me today, dear," he said.

He waited for a few seconds & then added, " I'll (36)………………ten thousand pounds (37)………………the lottery!"

" That's wonderful!" said his wife delightedly. But then she thought for a (38)………………seconds and added angrily, " but (39)………………a moment! How could you (40)………………to buy the ticket?"

SECTION B: SENTENCE BUILDING

Use the following sets of words and phrases khổng lồ write complete sentences. (15 points )

EXAMPLE: I / wonder / why you / not / reply last letter.

ANSWER: I was wondering why you had not replied lớn my last letter.

VnDoc - cài tài liệu, văn phiên bản pháp luật, biểu mẫu mã miễn phí

41. She / a bath / every morning.

……………………………………………………………………..

42. Now / she dances / beautifully / than / used to.

……………………………………………………………………..

43. How long / it / take / him / get / school / every day ?

……………………………………………………………………..

44. Last Wednesday / Bill / ring / office /nine o'clock.

……………………………………………………………………..

45. I / live / Ho đưa ra Minh city / ten years.

……………………………………………………………………..

46. People / come / all over the world/ visit / city/ Hiroshima.

……………………………………………………………………..

47. Billy / an old man that / has khổng lồ live with his children.

……………………………………………………………………..

48. Oliver Twist / first published / 1838.

……………………………………………………………………..

49. It / too heavy / him / lift.

……………………………………………………………………..

50. I / able to / come / tomorrow.

……………………………………………………………………..

PAPER THREE: LISTENING COMPREHENSION A ( 30 minutes )

PART 1. Listen lớn the passage và fill in the missing information (20 points)

The ladies' club always had a (1)……………….every Friday afternoon and

someone came to lớn talk lớn them about important things. After that they had (2)……………….and asked questions.

One Friday, a (3)……………….came & talked to lớn the club about (4)……………….. "There is not (5)……………….food in the world for everybody", he said. " More than (6)……………….the people in the world are hungry. Và when they get more food, they have more (7)……………….so they never stop being hungry.

Somewhere in the world, a woman is (8)……………….a baby every minute, day & night. What are we going to vì chưng about it ?" He waited for a few (9)……………….before he continued, but before he began to lớn speak again, one of the ladies said, " Well, why don't we find that woman & (10)……………….her?

PART 2: Betty and Marry are talking about the weekend. Their friend, Carlos, is coming khổng lồ visit them. For questions 1-5, tick A, B or C. (10 points)

1. When is the football match ?

A. Saturday morning B. Saturday afternoon C. Sunday afternoon

2. Where are they going to lớn eat on Saturday evening ?

A. At home B. In an Italian restaurant C. In a Chinese restaurant

3. What are they going to bởi vì on Sunday morning ?

A. Go for a drive B. Get up late C. Go lớn the cinema

4. Where are they going lớn have lunch on Sunday ?

A. In a café B. In a pub C. At home

5. They can't go lớn the cinema on Sunday afternoon because

A. Carlos doesn't like films.

B. Betty doesn't lượt thích films.

C. They don't have time.

KEYS

PAPER ONE: READING COMPREHENSION

SECTION A

1. A 6. B 11. B 16. B

2. A 7. D 12. B 17. D

3. B 8. C 13. B 18. A

4. D 9. D 14. A 19. B

5. B 10. A 15. B 20. A

One mark for each correct answer. Total: 20

SECTION B

21. B 22. B 23. A 24. B 25. D

Two marks for each correct answer. Total: 10

Total marks for paper one: 30

PAPER TWO: USE OF ENGLISH

SECTION A

26. Who 31. All 36.won

27.every 32.used 37.on

28.soon 33.enough 38. Few

29.home 34.listening 39.wait

30.used 35.what 40.afford

One mark for each correct word. Total: 15

SECTION B

41. She takes a bath every morning.

42. Now she dances more beautifully than she used to.

43. How long does it take him to lớn get khổng lồ school every day ?

44. Last Wednesday, Bill rang his office at nine o'clock.

45. I have lived in Ho chi Minh đô thị for 10 years.

46. People come from all over the world to visit the city of Hiroshima.

47. Billy is such an old man that he has to lớn live with his children.

48. Oliver Twist was first published in 1838.

49. It is too heavy for him to lớn lift.

50. I'll be able lớn come tomorrow.

One & a half marks for each correct sentence. Total: 15

Total marks for paper two: 30

PAPER THREE: LISTENING COMPREHENSION

PART 1:

1. Meeting 6. Half

2. Tea 7.babies

3. Gentleman 8.having

4. Food 9.seconds

5. Enough 10.stop

Two marks for each correct answer. Total: 20

PART 2:

1.B 2. C 3.A 4.B 5.C

Two marks for each correct answer. Total: 10

Total mark for paper three: 30

PAPER 4: INTERVIEW: 10 marks

Total marks for the Test: 100

*

Luyện tập giờ đồng hồ Anh mặt hàng ngày sẽ giúp đỡ bạn củng nạm lại loài kiến thức

Trước khi bạn làm bài tập tiếng Anh lớp 6 này đề nghị đọc lại toàn bộ kiến thức sẽ học. Tiếp đến bấm thời gian để triển khai bài. Sau khi kết thúc bài tập thì bạn có thể so đáp án dưới để biết bản thân được từng nào điểm nhé.

Xem thêm: Máy Hút Bụi Cầm Tay Nào Tốt Nhất 2022? ( Top Máy Hút Bụi Cầm Tay

Sau mỗi bài xích kiểm tra, nỗ lực xem lại hầu như câu đã có tác dụng sai và khám phá xem bởi sao bản thân lại làm cho sai để từ đó có cách thức học phù hợp nhất. Các chúng ta có thể theo dõi các nội dung bài viết tiếp theo để cùng làm bài xích tập tiếng Anh lớp 6 nhé.